La badia de Roses, situada a la Costa Brava, a la Catalunya mediterrània, s’obre entre el Cap de Creus i el Massís del Montgrí. Des del 2011, ha entrat a formar part del club de les Badies Més Belles del Món, una distinció amb l'aval de la Unesco que en aquests moments només tenen una trentena de badies i que reconeix els valors turístics, paisatgístics i culturals d'aquest entorn format pels municipis de l'Escala, Sant Pere Pescador, Castelló d'Empúries i Roses.

L'Escala - Martiapi

L’Escala es troba al sud de la badia de Roses. Inicialment, l'economia de la vila es basava en la pesca. La platja de l'Escala es feia servir com a port i la vida de tots els habitants hi girava al voltant. Més modernament, es va construir un port pesquer i esportiu a la zona de Riells. A partir dels anys 60, va començar a arribar el turisme, com es pot comprovar per la gran quantitat de cases d'estiueig i hotels. S'aprofiten a fons els paisatges naturals de la vila, i les ruïnes d'Empúries.

Descobreixi l’Escala:

Explori el Casc Antic, on trobarà els seus petits carrers i racons emblemàtics del centre històric, que convida a conèixer més a fons aquest poble mariner.

Escapi’s a Empúries, per les seves diverses platges, per el passeig peatonal que les voreja, visiti les seves Ruïnes Greco-Romanes fins arribar a Sant Martí amb els seus carrers peatonals plens d’història.

Vagi a la platja de Riells rodejada del seu passeig peatonal, del seu mercat dominical, les seves botigues, bars i restaurants així com activitats i jocs pels més petits, sense oblidar les activitats aquàtiques que ofereix per a tota la família.

Just després de Riells trobarà el club nàutic i el Port de l’Escala amb les seves barques de pescadors i de vela llatina, i el MARAM, centre d’interpretació del peix on s’hi realitzen activitats varis entorn del peix i del mar.

Continuï per la zona de Les Planasses, espai natural espectacular, amb diverses cales de còdols on poder fer una capbussada i un fons interessant per a l’snorkel i el submarinisme.

Arribi fins a Punta Montgó, des d’on es pot admirar les magnifiques vistes a la badia de Roses, considerada per la Unesco com una de les badies més maques del món!

I acabi amb un bany a Cala Montgó, protegida del vent i envoltada de grutes i petits penya- segats i del parc natural del Montgrí on hi pot passejar per les rutes establertes que voregen el mar i els penya-segats dignes de visitar.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios, puede ver nuestra política de cookies, aquí. Si continuas navegando entendemos que acepta nuestra política.